Eten

Rijden op de Nordschleife maakt hongerig dus zo nu en dan is het tijd om de inwendige mens te verwennen. Hieronder zijn een aantal mogelijk eetgelegenheden weergegeven waar ik zelf ervaring mee heb. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden om een hapje te eten.

Piazza Aviano:
Dit Italiaanse restaurant zit midden in het centrum van Adenau aan de B257. Je kunt het vinden naast de bank in Adenau.
Aviano is binnen knus en gezellig ingericht en heeft een enorm terras aan de voorkant. Het eten smaakt er prima en het personeel is uitermate aardig dus wat mij betreft is dit echt een aanrader.


Zur Gemütlichen Ecke:
Dit restaurant vind je aan het begin van Adenau aan de B257 komende vanaf Breidscheid. Naast het terras buiten is er binnen ook voldoende ruimte als je eens met een groter gezelschap bent. Ook hier is het prima eten en ze hebben een zeer gevarieerde kaart met uiteraard schnitzel's maar ook steaks. 

Cockpit:
Het voormalige Hannes wat sinds het voorjaar van 2013 verbouwd is en de naam Cockpit heeft gekregen ligt in Breidscheid tegen de baan en is voor velen de vaste stek waar tussen de middag wat gegeten wordt. Voor een paar Euro krijg je een curry-wurst met grote friet en Cola of een heerlijke Italiaanse salade. In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten en kijken naar het voorbij rijdende verkeer op de B257. Binnen wordt je bediend en wordt alles netjes opgediend op een bord. Het eten is er altijd netjes verzorgd en na het eten sta je binnen twee minuten op een mooie kijklokatie.

Zum Kleeblatt:
Dit restaurant zit in Breidscheid. Komende vanaf start-finish en rijdend naar Breidscheid zit het restaurant direct links op de hoek bij de T-splitsing. Er staat van alles op de kaart en zoals op de foto te zien is, doen ze niet flauw met de porties. Daarbij smaakt e.e.a. ook nog eens prima.


 

Café zur Nordschleife:
Deze café-bistro zit letterlijk tussen de ingang en uitgang van de baan bij Breidscheid. Uitbater Rainer is een prachtige kerel met mooie verhalen. Je kunt hier zowel binnen als buiten op het ruime zonnige terras zitten en een drankje en een kleine hapje nuttigen zoals wat friet en een broodje hamburger. Deze lokatie wordt dan ook meestal gebruikt om in de middag tussendoor even wat te eten of drinken. Het is er gedurende de hele dag heerlijk toeven in het zonnetje.

Pinocchio:
Pinocchio zit aan de doorgaande weg door Adenau (B257) en is een Italiaans restaurant. Het restaurant is niet groot maar onder de Ringers wel uitermate populair. De kans dat je geen plaats vindt als je op zondagavond rond 18.00u aan komt zetten is dan ook niet gering. Reserveren is dus gewenst. Voor een paar Euro krijg je een pizza waar je U tegen zegt. Bij mooi weer kun je ook hier buiten zitten aan de zijkant van het pand. Nadeel is dat de temperatuur binnen met name in de zomer nogal eens hoog op kan lopen.
 

Pistenklause:
Dit restaurant zit bij  Hotel Am Tiergarten in N
ürburg. Het is een restaurant dat helemaal in autosfeer is aangekleed. Aan de wand hangen vele Ringfoto's en posters terwijl achter je de gewonnen bokalen op de vensterbank staan. Het is één van de plekken waar vele Ringers 's avonds eten voordat men huiswaarts keert. Het restaurant is niet duur en heeft een gevarieerde kaart.

Il Cavallino:
Restaurant Il Cavallino zit aan de B257 in Müllenbach. Het Italiaanse restaurant ziet er wellicht wat minder fraai en sfeervol uit, maar het eten was van prima kwaliteit, de kaart is zeer gevarieerd voor een Italiaan en het eten is niet duur.

La Fontana:
Het Italiaanse restaurant La Fontana zit wat uit de de drukte in Adenau. Rechts van restaurant Pinochio midden in Adenau kun je de trap op waarna je in 2 minuten bij het restaurant bent. We zijn hier op advies van Arie naartoe gegaan omdat dit naar zijn zeggen een zeer goede Italiaan is. Daar bleek niets van gelogen want alle eten wat geserveerd werd was heerlijk. Tevens zit je hier een stuk rustiger dan bijvoorbeeld bij de Blaue Ecke of Pinocchio.


Blaue Ecke:
Restaurant de Blaue Ecke zit midden in Adenau aan de B257. Komende vanaf de Ring zit hij aan de rechterzijde. Het is lekker buiten zitten bij de Blaue Ecke waarbij je nog na kunt genieten van de Ring aangezien vele Ring-auto's de revue passeren. Daarnaast is het ook nog eens lekker eten en hebben ze ook niet alledaagse gerechten zoals een gepofte aardappel op de menu-kaart staan.

Devil's diner:
Bar/restaurant bij start-finish die sinds 2009 een nieuwe eigenaar en naam heeft. Sindsdien ben ik er niet meer binnen geweest aangezien ik meestal in Breidscheid vertoef. Met 3,50€ voor een flesje water zijn de prijzen ook wel zeer extreem.