Regels

Een ieder met een geldig rijbewijs en een tot de openbare weg toegelaten auto of motor kan een ronde over de Nordschleife rijden. Je rijdt dus niet over het F1-circuit van de Nürburgring. Tijdens de dagen dat je op de Nordschleife vrij mag rijden, rijden de auto’s en motoren tegelijkertijd over de baan. Bestelbusjes, trikes en touringcars kun je echter ook op de baan vinden. Er geldt echter wel een geluidslimiet van 95 dB dus zorg dat je daar onder blijft. Als je weet dat je wagen op het randje zit qua geluid, rij dan rustig over de parkeerplaats en ga niet direct na de pionnen vol op het gas staan maar wacht totdat je bij de brug bent. De geluidsnormen worden zowel bij de slagboom als op de baan gecontroleerd.

De baan is een openbare één richtings tolweg. Op het circuit gelden dus ook de Duitse verkeersregels. Haal je rechts in en je raakt betrokken bij een ongeval dan ben je het haasje omdat je dan altijd fout bent. Haal dus altijd links in! Omdat het een openbare weg is, zijn slicks niet toegestaan. Bij start-finish staat een groot bord met daarop alle regels. Kijk eerst even op dit bord voordat je de baan op gaat.

In de afgelopen jaren zijn er vele ongelukken gebeurd op de Nordschleife. De aantallen namen dusdanige vormen aan dat het ministerie van verkeer en de politie steeds vaker aansturen op een sluiting van de baan voor de Touristenfahrten. Uiteraard zijn wij hier als Ringliefhebbers niet bij gebaat. Per 2004 gelden daarom onderstaande regels. Hou je aan deze regels anders wordt je onherroepelijk gestrafd.

Rechts inhalen
Streckensicherung of marshalls,
Aangifte bij Duits Justitieel incassobureau, 1 dag rijverbod

Agressief rijgedrag, opduwen, overig verkeer in gevaar brengen
Streckensicherung of marshalls
1 dag rijverbod

Te hoge snelheid op plekken waar gevaar is: ongelukken, werkzaamheden of het in gevaar brengen van personeel
Streckensicherung,
1 dag rijverbod, bij herhaling seizoensrijverbod

Met opzet vervuilen van de baan of het niet melden van eigen vervuiling bij de Streckensicherung
Streckensicherung of marshalls
1 dag rijverbod

Bewust doorrijden na verlies van vloeistoffen (zoals koelvloeistof, remvloeistof of olie) te hebben vastgesteld
Streckensicherung of marshals
Berekening van de de benodigde baansluiting + seizoensrijverbod

Lap bovenstaande regels niet aan je laars want ten eerste wordt je er zelf voor gestrafd maar ten tweede zijn de andere Ringliefhebbers ook wellicht de dupe.  Als iedereen de regels aan zijn laars lapt en er blijven veel ongelukken gebeuren dan is de sluiting van de Nordschleife zoals die nu gebruikt wordt nabij.