Tanken & pinnen

Tanken
 

Heenweg

Op het circuit rijden is niet gunstig voor het verbruik en regelmatig tanken is dan ook geen overbodige luxe. Op de heenweg naar de Ring (rijdend via de A61 en de A1) kun je zo’n 10 kilometer voor de Ring tanken bij het Aral-tankstation aan de rechterzijde. Dit is een goed alternatief voor het tankstation vlakbij de Ring aangezien het daar over het algemeen drukker is. Bij de Aral kun je eventueel ook een ontbijt pakken aangezien ze diverse verse broodjes hebben liggen. Bij grote drukte bij het hieronder genoemde tankstation ben je soms sneller uit om even naar dit tankstation te rijden.

Start-finish
Zodra je eenmaal bij start-finish bent geweest kun je het beste tanken bij het tankstation langs het rechte stuk van de Nordschleife. Ga hiertoe op de rotonde bij start-finish rechtsaf. Sla na een paar honderd meter de eerste weg linksaf. Je draait nu onder de Nordschleife door. Bij de voorrangsweg sla je rechtsaf en en na een paar honderd meter zie je aan de rechterzijde het tankstation. Leuke bijkomstigheid is de souvenirshop die o.a. vele honderden miniatuur-auto’s bevat.

Breidscheid
Ook in Breidscheid/Adenau kun je een tankstation vinden. Je rijdt langs dit tankstation zodra je naar de kijkplaats Breidscheid rijdt. De route daar naartoe vind je onder het kopje kijkplaatsen.


Pinnen

Adenau
Bij bovenstaande tankstations kun je uiteraard met Credit Card betalen maar zonder geld kom je op en rondom de Ring niet ver. Helaas zijn de pinautomaten rondom de Ring nogal dun gezaaid. In Adenau zit een bank. Vanaf Breidscheid rij je Adenau in en in een flauwe bocht naar rechts zie je aan de linker zijde een bank zitten. De route naar Breidscheid vind je onder het kopje kijkplaatsen