28 december 2008


Voor zover ik me kan herinneren ben ik nog nooit zo laat in het jaar op de Ring geweest, dus nadat ik van Jef hoorde dat hij vandaag ook nog even naar de Ring zou gaan, besloot ik het er ook maar eens op te wagen. Ik moest toch naar Sittard om daar een skibox op te halen dus dan kon ik mooi doorrijden. Rond 13.00u ging de Duitse telefoon: Jef, want het was Hannes-time... Gelukkig was ik inmiddels in Adenau dus exact op tijd. Eenmaal daar zag ik Henk & Jef echter buiten staan omdat binnen alles vol zat. Het was geen slecht weer, maar toch net wat te frisjes om buiten te gaan zitten. Even later kwam er een plek vrij dus de laatste currywurst met pommes kon besteld worden.De skibox op het dak had zich onderweg verrassend goed "gedragen": geen hoorbaar extra windgeruis tot 150 km/u en hij bleef netjes liggen ondanks dat de dragers nog iets verder uit elkaar horen te staan. Ik had niet voor niks mijn Ringkaart meegenomen dus met Jef op de passagiersstoel en Henk achterin hebben we twee rondes gedaan. Tot hiervoor had ik nog maar een halve ronde met de 540 gedaan, maar het blijft best wel verbazingwekkend hoe deze familie-station (die inclusief passagiers toch snel aan de 1900 kg zit) er vandoor gaat. Alsof het niks is blaas je met gemak Kesselchen omhoog met 160. In Hocheichen was helaas een rode NL 911 de vangrail in gegaan, maar gelukkig zonder persoonlijk letsel.


foto door EykensFotografie

Ondanks dat de 540 verre van een tracktool is hebben we ons goed vermaakt gedurende die twee rondes. Daarna hebben we nog even buiten staan kou-kleumen, maar dat was het toch niet dus tijd voor een kop koffie bij Rainer. De oude betaalt altijd volgens Rainer, dus Henk was aan de beurt om te betalen. Henk bedankt hè! Jorrit kwam ook nog even binnen, maar voor we het door hadden was het alweer 15.30u. Snel nog even 1,5 ronde gedaan. De baan was lekker droog er er was weinig verkeer dus ideaal om te rijden!


foto door EykensFotografie

In Bergwerk ging een rode 75 in Ringtrim me voorbij, maar op Kesselchen bleef ik er vrolijk achter hangen. Best apart lijkt me om een 5 station met ski-box op het dak achter je te hebben. Om 15.55u was het voorbij met de pret. Speciale dank gaat uit naar Peter Eykens van EykensFotografie die o.a. bovenstaande foto's van me wist te maken. Begreep van het Duitse forum dat er een aantal waren die hartelijk gelachen hadden om mijn verschijning met skibox. Aangezien we 2,5u daarvoor nog hadden gegeten besloten we om direct door te kachelen naar huis. Ondanks het korte bezoek was het toch weer de moeite. Gezellig bijgeklept en wat leuke rondes gereden. Op naar een mooi 2009 met een "nieuwe" Ringtool!