15 januari 2011


Omdat iemand de eerste moet zijn in 2011, was ik er als n de eerste Nederlanders bij dit jaar. Ik heb vandaag een dagje Kln gecombineerd met het oppikken van de jaarkaart en uiteraard enkele rondes Ring. Zodoende kan ik morgen direct mijn rondes gaan rijden op de Nordschleife en het F-1-circuit en sta niet in een mogelijke rij te wachten op mijn jaarkaart. Gezien de rust van vandaag vraag ik me af of die er uberhaupt zal zijn, maar zoiets als hieronder wil je echt niet meemaken op een dag waarbij je ook nog eens op het F1-circuit kunt rijden. Je staat dan gerust 2 uur in de rij.

's Ochtends op de webcam had ik al gezien dat het zeeeer rustig was dus een jaarkaart oppikken moest zo gebeurd zijn. Rond 15u waren we met de 530d bij de Ring op een verlaten parkeerplaats. Er waren slechts een handje vol auto's dus ik was ook direct aan de beurt voor mijn jaarkaart. Onvoorstelbaar dat het toch weer 5-10 minuten duurt voordat je een jaarkaart in handen hebt. Alle gegevens moesten weer ingevoerd worden omdat ze een nieuwe software-versie hebben. Met 2 vingers typende duurt dat wel even. Uiteindelijk krijg je hetzelfde pasje en dezelfde transponder weer terug. Enige verschil is dat er nu een groene sticker over op de transponder is geplakt.

Uiteraard moest de 530d ook even over de baan gestuurd worden. De baan was grotendeels droog, maar her en der zaten nog wat vochtige plekjes. Bij Metzgesfeld was het echt link want daar liepen nog twee stroompjes water over de baan. Vreemd want op de rest van de baan waren het hooguit wat vochtige plekken en zeker geen plassen. Gezien de sporen aan de buitenkant in het gras waren er meerderen die daardoor verrast waren. Met de 530d automaat ga ik natuurlijk maar gezapig rond, maar het was zo rustig dat we niemand gezien hebben tijdens die ronde: we zijn niet ingehaald en we hebben zelf ook niemand ingehaald. Na 1,5 ronde wat gedronken bij Rainer om daarna nog een laatste ronde te doen. In die ronde werden we ingehaald door een NL-er in zijn 370Z maar verder was de baan helemaal leeg.

Hopelijk droogt de baan vannacht nog een extra beetje op en kunnen we morgen genieten van een rustige unieke Ringdag waarbij we ook van het F1-circuit gebruik kunnen maken. Mijn eerste 2,5 ronde van het jaar zitten erop. Inmiddels ben ik weer thuis en morgen gaat de auto-ambulance erachter met daarop de racer. Hieronder het bewijs van mijn nieuwe kostbare bezit.