4 augustus:


Zo kom je er nooit meer en zo ben je er twee weekenden na elkaar. Afgelopen zaterdag 27 juli was ik al heen en weer gereden om een defecte auto van een vriend van me op te halen. Aangezien de X5 door een Corsicaan ietwat korter is gereden, zijn we met de V70 van mijn vader gegaan. Prima auto zo'n 170 pk leverende benzine V70, maar het is toch even wat anders dan een 3 liter 6 cylinder diesel in de X5.

Het weekend daarop ging Frans ging met wat andere MX-5-rijders een tocht maken door de Eifel dus dat leek me wel aardig om nog eens van de mooie wegen in die omgeving te genieten.

Hoe groter de groep des te langzamer het gaat met mensen die bij het startpunt moeten tanken etc. Uiteindelijk waren we daardoor pas rond half twee bij de gesloten Ring. Gezien het weer zaten baansluitingen in de lijn der verwachting. Zaterdag was het zwarte zaterdag in Frankrijk, maar vandaag was het zwarte zondag op de Ring. Het was letterlijk 10 minuten open, 1,5u dicht, 15 minuten open weer een uur dicht etc. Los van het feit dat de MX-5 niet echt gemaakt is voor de Ring, had ik ook geen zin om in die gekte op de Ring te gaan rijden. Het werd dus een middagje op het terras in Breidscheid om gezellig bij te kletsen met o.a. Steve, Marius, Tom, Jenna, Marcel en Marco. Marius steelde toch wel een beetje de show met zijn GT3 met fietsdrager.

Heb nog even bij de baan staan kijken, maar vrijwel direct kwam een motorrijder over het asfalt voorbij schuiven tot bijna in de ambulance die bij Breidscheid altijd klaar staat. De zoveelste baansluiting van de dag was het gevolg. Zittend op het terras zie je soms wel leuke dingen zoals onderstaande lage auto op weg naar de slagboom.

Het opvallendste dit weekend was wel het verhaal van de sabotage. In de nacht is er een ijzeren staaf bij Brünnchen op de baan gelegd en er zijn zakjes met olie (een soort oliebommen) onderschept bij de Fuchsrohre. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die anderen zo in gevaar brengen!

Onderstaande foto geeft een goed beeld van de dag: met zijn allen wachten totdat de baan weer open gaat. Even na zessen vond ik het mooi geweest en ben huiswaarts gekeerd. Onderweg Marcel nog gepasseerd die op weg was naar Zeeland met de aanhanger achter de bus met daarop de Clio.

Ondanks dat ik niet op de Ring zelf ben geweest heb ik me toch weer prima vermaakt op de wegen er omheen en op het terras in Breidscheid.