18-20 oktober:

De herfst is misschien wel de mooiste periode van het jaar om in de Eifel te zijn. De mistflarden hangend in de dalen, de prachtige herfstkleuren en met een beetje geluk ook nog mooi weer. Toen dat laatste voorspeld werd was het tijd om het cabrioseizoen net als twee jaar geleden af te sluiten met een weekendje Eifel.

Zaterdag 18 oktober:
Omdat we zoveel mogelijk van de Eifel wilden genieten zijn we rechtstreeks via de snelweg naar ons onderkomen gereden. We hadden een prima uitgerust huisje gevonden in het rustige Wimbach op een steenworpafstand van Adenau. Veelal zijn de onderkomens in de Eifel vrij oubollig ingericht met donker eiken e.d., maar dat was hier niet het geval: modern en fris ingericht en dat voor niet al te veel geld. Onderin een koele slaapkamer en badkamer, een verdieping hoger de woonkamer en keuken en bovenin nog twee slaapplaaten die middels een te plaatsen ladder bereikbaar zijn.

Nadat we onze spullen daar neer hadden gezet op naar het terras in Breidscheid om daar te genieten van het zonnetje en een curryworst met friet. Aangezien de Ring toch open was ook direct maar een rondje met de MX-5 gedaan. Het was op de bekende plekken (o.a. Bergwerk en Kesselchen) nog vochtig maar verder was het prima rijden. Johan ook nog zien staan achter de vangrail op Kesselchen. Het gaat daar met de MX-5 immers zo langzaam dat je alle tijd hebt om om je heen te kijken. We kwamen echter niet om rondjes te rijden, maar om lekker te touren door de Eifel. Op naar naar Cochem en onderweg bij La Lanterna in Zermüllen een tafel gereserveerd voor 's avonds. Het schijnt een goede Italiaan zijn dus die moesten we maar eens proberen. Vanuit Cochem langs de Moezel naar Traben Traarbach gereden. Wat heerlijk rustig was het weer op de Eifel-wegen. Bij het Landal-park boven Kröv op het terras wat gedronken en genoten van het prachtige uitzicht.

Aangezien we redelijk op tijd terug waren bij de Ring hebben we de dag toch nog afgesloten met twee rondjes Ring. Het was absurd druk op de baan, maar desondanks waren het twee leuke rondjes. 

We hadden met Frans en Manuela in Breidscheid afgesproken om zo met twee MX-5-je achter elkaar naar La Lanterna te rijden. Bij aankomst om 19u was het nog redelijk rustig buiten op de parkeerplaats. Het eten was zoals her en der op het internet te lezen valt prima, maar de bediening kon de drukte niet aan en dat was wel jammer. Eenmaal weer buiten was de parkeerplaats overvol en struikelde je over de GT3's en M3's. Onze MX-5-jes stonden er maar wat verloren bij tussen al dat geweld. Een setje banden van zo'n GT3 is ongeveer net zo duur als onze MX-5.

Zondag 19 oktober

Het was weekend en de Ring was gesloten voor touristenfahrten dus we hebben het rustig aan gedaan. Na het ontbijt richting Breidscheid gereden om met Frans en Manuela naar de training van de youngtimers te kijken. Wat een machtig mooi spul reed er rond: diverse 911-jes in RSR-uitvoering, BMW M1, BMW 635, vele E30 M3's, maar ook Renaultjes 5, Peugeot 205 en een paar Golfjes 1; een prachtig gevarieerd veld. Ondertussen stonden de MX5-dakjes na een vochtige nacht te drogen in het zonnetje. Net zoals gisteren was het vandaag ook weer de hele dag strak blauw en zonnig.

Na afscheid genomen te hebben van Frans en Manuela op naar Virneberg om daar een flinke wandeling te maken. Prachtige bossen met herfstkleuren werden afgewisseld met mooie open stukken, heide en vergezichten. Al met al een mooie wandeling van een uurtje of drie.

Eenmaal weer bij de Ring in Breidscheid in het zonnetje nog naar de Youngtimer-race gekeken. De snelheid lag gemiddeld genomen toch wel een heel stuk hoger dan vanochtend. Dit filmpje geeft een aardig beeld van hetgeen er zoal rond reed. Toen de zon eenmaal achter de bomen verdwenen nog even na ons optrekje in Wimbach gereden om daarna de dag af te sluiten met een prima lasagne bij Aviano.

Maandag 20 oktober

Er was matig weer voorspeld, maar gelukkig viel dat mee. De MX-5 was nog wel vochtig dus het kapje moest nog even omhoog blijven. Helaas kwam er aan dit Eifelbezoek ook een einde. Dat we nog vaker terugkomen in dit onderkomen staat voor ons wel vast want het was er echt prima toeven. Na 15 km was het kapje droog dus zijn we binnendoor met het kapje open naar Aachen gereden om daar nog wat te shoppen. Een prachtig einde van weer 7.000 probleemloze MX-5 kilometers in 2014. Komend weekend de Clio maar weer eens uitlaten op de Ring.