15 maart:

Dag drie van deTouristenfahrten voor 2020 en prachtig weer voorspeld dus was het tijd om weer eens die kant op te gaan. Veel hoefde er na afgelopen seizoen niet aan de Clio te gebeuren. Alles nagelopen op mogelijke lekkages en speling, wat verse vloeistoffen erin, een nieuwe apk erop en klaar was hij weer. Zoals gebruikelijk de avond voor vertrek de combinatie alvast klaar gezet.

Eenmaal bij de Ring de Clio van de kar gehaald en naar het info-centrum bij het F1-circuit gereden om daar een jaarkaart te kopen. Om 9.00u gingen ze open dus om 9.03u had ik mijn jaarkaart in bezit. Een half rondje gereden en vervolgens op de parkeerplaats van de Aldi nog eens de Clio gecontroleerd op mogelijke lekkages en de jaarkaart weer aan een vliegenmepper bevestigd zodat ik wat eenvoudiger bij de kaartlezer kan.

Het was nog extreem rustig op en rondom de baan dus aardig wat rondjes na elkaar gedaan. Ondanks dat het laatste rondje met eind november niet zo heel lang geleden was, is het toch altijd weer even in het ritme komen. Vandaag was de Ring in de zogenaamde VLN-variant geopend waarbij een groot deel van het Formule-1-circuit vast zit aan de Nordschleife. Het komt slechts een enkele keer per jaar voor, kost niks meer en het is wel weer eens geinig om mee te maken aangezien je het contrast tussen de smalle Nordschleife en het enorme brede F1-circuit dan nog beter ervaart.

In verband met het coronavirus vandaag niet op een terras of in een restaurant gezeten, maar buiten wel nog even bijgepraat met Marco die (uiteraard) ook weer van de partij was. Dirk ook nog even geholpen met het vastzetten van de turboslang van zijn GT-R.  Tot het middaguur was het op en rondom de baan erg rustig: geen baansluitingen, geen wachtrijen bij start/finish en zelfs het mobiele poortje was niet in gebruik. Toch blijft het wel opletten want in de eerste bocht na Breidscheid stond in één van de rondjes ineens een 3-serie overdwars. Aangezien deze bocht (Ex-Mühle) blind is en je toch met 100+ de hoek om komt is zoiets best spannend, maar gelukkig was er aan de voorzijde van de BMW nog voldoende ruimte om er voorbij te gaan.

Het weer werd mooier en mooier en daarmee nam ook de drukte langs de baan toe. Rond 13.00u stond Brünnchen afgeladen vol en ook bij Breidscheid was genoeg volk op de been. Het leek erop alsof mensen die maar iets leuk vinden aan auto's met het mooie weer en de coronabeperkingen gedacht hebben "laten we dan maar naar de Ring gaan".
Met de toenemende drukte rondom de baan werd het ook op de baan wat drukker, maar eigenlijk viel het daar nog best mee. Helaas kon dat niet voorkomen dat er toch een baansluiting was.

Dat gaf mooi de tijd om in Breidscheid wat rond te wandelen en leuk auto's op de foto's te zetten.

Ik was er al bang voor en helaas gebeurde het ook: nog geen 1,5 ronde na de baanopening was daar de volgende sluiting. Dit keer rustig op de parkeerplaats bij de Aldi gewacht tot een volgende opening. De tijd verstreek en het einde van de dag kwam alweer rap naderbij. Direct na opening de baan weer op gegaan om vervolgens boven in een rij terecht te komen die aan de achterzijde niet meer groeide maar tegelijkertijd muurvast stond. Overigens was het op de openbare weg ook weer prijs met een enorme rij zoals je hieronder rechts op de foto kunt zien.


Na 5 minuten complete stilstand kwam er eindelijk weer wat beweging in de rij. Er bleek een storing in de slagbomen dus hadden ze de baan weer dicht gedaan wat ook het niet groeien van de rij achter mij verklaarde. En toen gebeurde er iets wat ik in meer dan 20 jaar Ringbezoeken nog niet mee had gemaakt: men zette beide rechter slagbomen full-time open en iedere mocht gratis doorrijden.

Helaas toch ook weer een Audi S3 en een Megane in de vangrails op de laatste ronde van deze dag. Inmiddels was 18u gepasseerd dus tijd om de Clio op te laden en huiswaarts te gaan. Al met al een dagje met heerlijk weer en toch weer vele probleemloze rondjes kunnen rijden. Hieronder nog een leuke actiefoto.


Voorlopg is het even gedaan met de Touristenfahrten door het coronavirus en we zullen wel zien hoe lang dat duurt. Dat biedt mij mooi de mogelijkheid om de Wiechers schroefkooi die ik heb staan in een gewenste kleur te spuiten (nu rood) en in te bouwen.